GoPro Hero 8 – Gaat hij de hype waarmaken?

Categories News0 Comments
GoPro hero 8 nieuws

Vrijwel elk jaar lanceert de marktleider van de actioncam een nieuwe versie van hun sportcamera. Ook dit jaar staat in september de GoPro Hero 8 op de planning. Tegenwoordig gaat de techniek zo snel en daarom is het elk jaar weer een verassing met welke verbeteringen GoPro nu weer komt.

Wat wordt er allemaal verbeterd?

Er is inmiddels erg veel speculatie geweest over wat de verbeteringen van de actioncam dan daadwerkelijk zullen zijn. Bij het moment van het schrijven van deze blog is er gelukkig al wat meer bekend over de verbeteringen die gaan plaatsvinden? Welke verbeteringen de actioncam doormaakt kun je hieronder terug lezen.

Design

Zoals je van GoPro gewend bent gaat er niet veel aan het huidige design van de GoPro Hero 7 veranderen. Dankzij een aantal gelekte foto’s weten we dat er een nieuw behuizing komt met de GoPro Hero 8. Zo kun je eenvoudig een microfoon of LED verlichting bevestigen aan de GoPro wat uiteindelijk natuurlijk weer ten goede komt van het geluid en beeldkwaliteit(wanneer het donker is). Daarnaast wordt het ook mogelijk om een extern scherm te bevestigen. Dit kan natuurlijk erg handig zijn als je de camera aan een selfie stick hebt zitten of wanneer je niet op het scherm kunt kijken door de manier waarom je hem bevestigd hebt. Naar waarschijnlijkheid wordt het beeldscherm groter en krijgt deze een hogere resolutie ten opzichte van het standaard scherm van de GoPro.

Nieuwe processor

De GoPro Hero 6 liep nog op de GP1 processor. De GoPro Hero 7 werd ge├╝pgraded met een GP2 processor. Hierdoor kon de sportcamera met de “hypersmooth” setting filmen wat erg mooie beelden opleverde. Naar waarschijnlijkheid kun je bij met de GoPro Hero 8 ook van deze functie gebruikmaken als je filmt in HDR(wat bij de voorganger niet mogelijk was).Nieuwe lens

Nieuwe lens

We verwachten dat het beeldkwaliteit van de GoPro ook weer naar een hoger niveau wordt getild. Het ziet er naar uit dat de nieuwe action cam beelden kan vastleggen in 4k met 120 frames per seconde. Ook zal de beeldkwaliteit van de foto’s nog verder omhoog gaan.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Houd dan de volgende pagina in de gaten voor meer GoPro Hero 8 nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *